Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΓΕΝΙΚΑ

Η Βορειοανατολική Αττική διοικητικά υπάγεται στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και περιλαμβάνει τους ΟΤΑ: Αχαρνών, Θρακ/νων, Αγίου Στεφάνου, Κρυονερίου, Άνοιξης, Δροσιάς, Διονύσου, Σταμάτας, Αυλώνα, Αδιφνών, Γραμματικού, Βαρνάβα, Πολυδενδρίου, Καπανδρίτι, Μαλακάσας, Μαραθώνα, Ωρωπού, Κάλαμου.

Στα όρια της βρίσκουμε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, τη Βόρεια Πεντέλη, τους ποταμούς Ασωπό και Κηφισό, τη λίμνη του Μαραθώνα ενώ βρέχεται από το Νότιο Ευβοϊκό.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή στο σύνολο της φιλοξενεί πλήθος νέων κατοίκων, κάποιοι από τους οποίους μετέτρεψαν την εξοχική τους κατοικία σε πρώτη κατοικία και εργάζονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τις Αχαρνές ,στη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, στις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού, σε νέες υπηρεσίες και οικονομικές δραστηριότητες που αναδύονται στις πόλεις που μεγαλώνουν. Ζωντανή αλλά φθίνουσα είναι η παραδοσιακή γεωργική οικονομία ενώ μεγάλη είναι η τουριστική δραστηριότητα στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού.

Είναι μια περιοχή πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος που παρουσιάζει ταυτόχρονα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στα οποία οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: